Hundskor Vinter Bäst i Test [2024]

När vintern nalkas är det inte bara vi människor som behöver utrusta oss mot kylan. Har du funderat över hur du bäst kan skydda din hunds tassar mot snö, is och kalla temperaturer? Då har du kommit rätt! I denna artikeln ska vi utforska och presentera de absolut bästa hundskorna för vintern, så att du och din vovve kan njuta av härliga promenader oavsett väder. Så låt oss nu hjälpa dig att hitta de perfekta hundskorna för din trofasta vän!

De 4 bästa hundskorna för vinterväder är:

 1. QUMY Hundskor för stora och medelstora hundar
 2. XSY&G Hundstövlar
 3. EXPAWLORER Halkfria hundstrumpor
 4. JZXOIVA Hundskor

QUMY Hundskor för stora och medelstora hundar

QUMY Hundskor för stora hundar, medelstora hundstövlar och tasskydd för vinter snöig dag, varm sommartrottoar, vattentäta i regnigt väder, promenader utomhus, hårda golv halkfri sula, rosa, storlek 1

QUMY Hundskor är ett utmärkt val för både vinterns kalla dagar och sommarens varma trottoarer. Skorna är lätta att sätta på och ta av tack vare den breda öppningen och två justerbara kardborreband som även har reflekterande remmar för ökad säkerhet under kvällspromenader. Den robusta, halkfria sulan ger inte bara stabilitet och dragkraft utan även skydd mot vassa taggar och heta trottoarer. Vi gillar särskilt hur slitstarka och vattentåliga dessa skor är, vilket gör dem idealiska för alla typer av väderförhållanden. De söta tassbroderierna tillför en extra touch av stil medan det tåliga materialet ser till att skorna håller länge.

Med storlekar som passar hundar från 13 kg upp till nära 40 kg, är dessa hundskor en pålitlig lösning för att skydda din hunds tassar året runt.

👍Fördelar

 • Lätta att sätta på.
 • Skyddar tassarna effektivt.
 • Stiliga och funktionella.
 • Hög hållbarhet.

👎Nackdelar

 • Vi hade lite svårt att hitta rätt storlek.

Slutsats

QUMY Hundskor erbjuder både stil och funktionalitet, vilket gör dem till ett fantastiskt val för att skydda din vovves tassar under alla årstider. Med en robust konstruktion och smarta detaljer, levererar de både säkerhet och komfort för din fyrbenta vän.


XSY&G Hundstövlar

XSY&G Hundstövlar, vattentäta hundskor, hundstövlar med reflekterande robust halkfri sula och halksäker, utomhushundskor för medelstora hundar 4 st storlek 1

XSY&G Hundstövlar är en lösning för vinterns alla utmaningar, speciellt utformade för att hålla din hunds tassar torra och varma. Storlek 1 mäter 5,9 x 4,6 cm, vilket gör dessa stövlar perfekta för små hundar som pudlar och schnauzers. Dessa stövlar är gjorda av högkvalitativa och hållbara tyger som inte bara har söt tassbroderi, utan även erbjuder en mjuk och handtvättbar yta. Det slitstarka materialet gör dem motståndskraftiga mot både smuts och hårt väder. Skorna är dessutom lätta att ta på och av, tack vare två justerbara kardborreband som håller dem säkert på plats, samtidigt som de reflekterande remmarna ökar säkerheten under nattliga promenader.

Dessa hundstövlar har slitstarka halkfria sulor som erbjuder god stabilitet och dragkraft, vilket kan vara en verklig hjälp för äldre hundar eller de med rörelseproblem. Vi har märkt att skorna sitter bäst på bakbenen men kan ibland glida av framtassarna under mer livliga aktiviteter. Trots detta har vi upplevt att skorna håller väl under både våta och torra förhållanden samt skyddar bra mot vassa föremål som stenar och glas. Ett extra plus är den snabba och vänliga kundservicen, som svarar inom 24 timmar vid frågor eller problem.

👍Fördelar

 • Sitter bra på tassarna
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Lätta att ta på/av
 • Bra kundservice

👎Nackdelar

 • Kan glida på framtassarna

Slutsats

XSY&G Hundstövlar är ett robust och välbyggt alternativ för att skydda din hunds tassar mot diverse väderförhållanden. Trots mindre problem med att de kan glida av framtassarna under våldsamma lekar, så erbjuder de fortfarande utmärkt stabilitet och skydd för din hund.


EXPAWLORER Halkfria hundstrumpor

EXPAWLORER Halkfria hundstrumpor med dubbla sidor – tassskydd med justerbar rem, 2 par dragkontroll för inomhus på trägolvskläder, bästa valpskyddet för husdjur

EXPAWLORER Halkfria hundstrumpor är ett fantastiskt alternativ för att hålla din hund säker och bekväm på hala ytor, särskilt under vintermånaderna. Storleken L har en strumplängd på 18 cm och tassbredd på 3,38 cm, vilket passar utmärkt för medelstora till stora hundar. Vi uppskattar det höga kvalitetsmaterialet som gör strumporna både bekväma och säkra för din hund. Dubbel halkfri silikongel ger extra fäste på glatta ytor som kakel- och trägolv, vilket minskar risken för olyckor inomhus.

Vi märkte att dessa strumpor speciellt hjälpte äldre hundar eller de med rörelseproblem, vilket bekräftas av flera nöjda hundägare. Förutom säkerhet erbjuder strumporna också skydd mot repor på ditt vackra trägolv och hindrar din hund från att skada sina tassar under kalla vinterdagar. Strumporna är även lätt att tvätta och tål maskintvätt. Trots några kommentarer om passformen, upplevde vi att de flesta kunder är nöjda med hur strumporna sitter och håller sig på plats.

👍Fördelar

 • Dubbel halkskydd ger bättre grepp
 • Lätta att ta av och på
 • Bekväma och hållbara

👎Nackdelar

 • Kan vara lite svåra att få på men man lär sig fort

Slutsats

EXPAWLORER Halkfria hundstrumpor är ett fantastiskt val för att ge din hund extra stabilitet och komfort på hala ytor. Med mjukt material och effektiv halkskydd är dessa strumpor både praktiska och hållbara, perfekt för alla typer av väderförhållanden.


JZXOIVA Hundskor

Hundskor för stora hundar, medelstora hundstövlar och tassskydd för trägolv, utomhus hundstövlar för het trottoarer vinter snö vandring, andningsbara hundskor med reflekterande remsor, storlek 3

JZXOIVA Hundskor erbjuder ett fantastiskt skydd för din hunds tassar i alla väderförhållanden. Med en bredd på 7,5 cm passar de perfekt för stora hundar som väger mellan 33,6 till 41,3 kg, såsom Golden retrievers och rottweilers. Hundstövlarna har en justerbar design med reflekterande remmar vilket gör dem enkla att ta på och av samtidigt som de ökar synligheten kvällstid. Dess halkfria sulor ger stabilitet och skyddar hundens tassar från värme, kalla trottoarer och vassa föremål som stenar och glas. Det tåliga materialet säkerställer hållbarhet även vid aktiv användning både inomhus och utomhus.

Vi uppskattar verkligen hur dessa stövlar skyddar även trägolv från att repas av hundens klor. Med möjlighet att användas under alla årets säsonger blir de ett praktiskt tillskott till din hunds garderob. Ha i åtanke att vissa hundar kan behöva lite tid för att vänja sig vid de nya skorna, men med lite uppmuntran kommer de snabbt anpassa sig. Kundenotiser visar också positiv respons för kvaliteten och designen, även om passformen kan behöva justeras för perfekt säkring, särskilt under mer livliga lekar.

👍Fördelar

 • Enkla att ta på och av
 • Skyddar tassarna väl
 • Passar större hundar

👎Nackdelar

 • Viss invänjningstid krävs

Slutsats

JZXOIVA Hundskor är ett pålitligt val för att skydda dina stora hundars tassar i alla väderförhållanden. De erbjuder både stabilitet och hållbarhet, vilket gör dem till en värdefull investering för långsiktig användning.


Välj Rätt Hundskor – Viktigaste Faktorerna att Tänka På

När snön faller och kylan biter, vill vi att våra fyrbenta vänner ska vara både säkra och bekväma. Därför är det viktigt att tänka på flera faktorer när man väljer hundskor som ska stå emot vintervädret. Låt oss dyka ner i några av de mest kritiska punkterna att ha i åtanke.

Storlek och Passform

Så mäter du din hunds tass

Att mäta din hunds tassar korrekt är första steget mot att hitta rätt passform på hundskor. Börja med att placera din hunds tass på ett papper och markera både längd och bredd med en penna. Mäts den längsta delen av tassen från klon till hälen och sedan på bredden över den bredaste delen. Det är ungefär som att mäta sina egna fötter för skor, fast lite mindre krångligt. Glöm inte att ta hänsyn till eventuellt lång päls mellan trampdynorna, eftersom det kan påverka passformen. När du har dina mätningar, jämför dem med storlekstabellen från tillverkaren för att säkerställa att du får den bästa möjliga passformen.

Justering och säkerhet

Justering och säkerhet är avgörande när det gäller hundskor. Du vill inte att de ska lossna när ni är ute i snön och leker! De flesta hundskor har justerbara remmar eller kardborreband som gör att du kan anpassa passformen perfekt. Se till att skorna inte sitter för hårt – precis som för oss tvåbenta, behöver våra fyrbenta vänner utrymme för sina tassar att röra sig bekvämt. Kontrollera också att inga remmar eller band skaver mot huden, vilket kan orsaka obehag eller till och med sår. Kom ihåg, säkerhet först – en bra sko ska sitta stadigt men bekvämt!

Materialval

Vattentäta material

Hundskor för vinterbruk måste tåla väta, eftersom blöta tassar kan bli väldigt obekväma och farliga i kallt väder. Därför är det viktigt att välja hundskor tillverkade av vattentätt material som tål snöslask, regn och gyttja. Material som neopren och speciella vattentäta syntetfibrer är vanliga val för sina starka vattenavvisande egenskaper. De ser inte bara till att tassarna håller sig torra utan också skyddar mot isbildning mellan trampdynorna. Ingen vill sluta sin mysiga vinterpromenad tidigt, eller hur? Så se till att välja skor som har goda recensioner när det gäller vattentålighet.

Isolerande egenskaper

Kalla tassar kan förvandla vilken härlig utflykt som helst till en riktigt isande upplevelse. Hundskor med bra isolerande egenskaper är därför ett måste. Söker du skor med exempelvis fleece- eller ullfoder? Dessa material håller värmen inne samtidigt som de är bekväma att ha på sig. Det viktigaste är att hålla en balans – isoleringen ska vara tillräckligt tjock för att hålla värmen men inte så mycket att det blir klumpigt och obekvämt för din fyrbenta vän att gå i. Tänk på det som att hitta lagom många täcken för vintern, du vill ju inte bädda för tungt!

Grepp och halkskydd

Ingen vill se sin fyrbenta vän halka runt på isiga vägar och trottoarer! Det är därför viktigt att välja hundskor med bra grepp och halkskydd. Sulans konstruktion spelar en avgörande roll här. Se till att den är gjord av ett robust material som gummi eller slitstarkt syntetmaterial, då dessa ger bästa möjliga grepp på hala ytor. Ett djupt mönstrat mönster på sulan kan också förbättra stabiliteten och förhindra olyckor under leken eller promenaden. Tänk på dessa små detaljer som gör stor skillnad; precis som vi människor undviker att bära platta skor på vintern, vill du ge din hund samma säkerhet med rätt designade hundskor. Och kom ihåg: olika terräng kräver olika mängd grepp, så om ni ofta är ute i skogen så kan lite extra halkskydd vara väl värt investeringen.

Design och komfort

När det kommer till hundskor för vinterbruk, är design och komfort två nyckelfaktorer att tänka på. Hundskor måste inte bara vara funktionella utan också sköna för din hund att bära. Tänk på att välja ett par som har en mjuk, andningsbar insida för att förhindra skav och irritation. Enkla stängningsmekanismer som kardborreband eller elastiska remmar kan göra det lättare att ta av och på skorna utan att orsaka obehag. Till skillnad från människor har hundar inte samma förståelse för varför de behöver skor, så en bekväm passform är avgörande för att de ska acceptera dem. Se till att skorna har tillräckligt med utrymme men inte är för lösa, eftersom detta kan leda till att de trillar av eller skaver. Designen ska också vara funktionell nog för att täcka hela tassen, skydda klor och trampdynor från isiga markförhållanden. Så, hitta en balans mellan stil och funktion – din pälskling kommer tacka dig för den extra omsorgen!

Tips för att introducera hundskor till din hund

Att vänja din hund vid att bära skor kan vara en riktig utmaning, men med lite tålamod och rätt metod kommer din fyrbenta vän att galoppera runt på nolltid! Börja med att låta din hund sniffa och undersöka skorna i sin egen takt – det är viktigt att de känner sig bekväma med den nya doften och känslan. Första gången du sätter på skorna, gör det inomhus i en lugn miljö och låt din hund ha dem på sig bara några minuter. Belöna dem rikligt med godsaker och uppmuntran så de associerar skorna med något positivt. Öka gradvis tiden de har på sig skorna och gå korta promenader inomhus innan ni beger er ut för ett längre äventyr. Om din hund verkar obekväm eller försöker få av sig skorna, var tålmodig och ta det ett steg i taget. Kom ihåg, Rom byggdes inte på en dag, och samma sak gäller att vänja din hund vid sina nya grymma vinterboots!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *