Ridhandskar Bäst i Test [2024]

Letar du efter de bästa ridhandskarna på marknaden? Då har du landat rätt! Vi har granskat och testat de främsta alternativen för att hjälpa dig hitta de handskar som ger dig både komfort och optimal prestanda. Oavsett om du är en erfaren ryttare eller en nybörjare, kommer dessa handskar att göra din ridupplevelse både säkrare och mer njutbar. Kika vidare och upptäck vilka ridhandskar som verkligen lever upp till epitetet bäst i test!

De 4 bästa ridhandskarna för optimal komfort och grepp

  1. Roeckl Sport Ridhandske
  2. Covalliero Ridhandskar Gloria
  3. Uvex Sportstyle ridhandskar
  4. Roeckl Vinterpolartec Ridhandskar

Roeckl Sport Ridhandske

Roeckl Sport ridhandske ROECK-Grip, turnering sommarhandske, svart 8,5

Roeckl Sport ridhandske ROECK-Grip är en favorit inom ridsporten tack vare sitt unika, exklusiva material som verkligen känns som en andra hud. Vi uppskattar verkligen de elastiska och smidiga egenskaperna, vilket gör dem extremt bekväma för långa ridpass. Att handsken dessutom är andningsbar och har utmärkt grepp gör den idealisk både för träning och tävling. Perfekt för de varmare månaderna, och tvättbar i maskin, så du behöver inte oroa dig för att de ska bli smutsiga eller luktar illa.

Handskarna är noggrant ihopsydda med sömtoleranser på bara 1 millimeter, vilket innebär en oslagbar komfort och passform. Vi har märkt att passformen är fantastisk även för dem med små händer — en riktig fördel om du brukar ha svårt att hitta handskar som passar perfekt. Det snygga fästet med handlogotypen plus de olika färgalternativen gör det lätt att hitta en stil som passar just dig. Sammantaget känns kvalitén och hantverket i varje detalj av dessa handskar.

👍Fördelar

  • Perfekt grepp och komfort
  • Snygg design
  • Passar små händer
  • Lätt att tvätta

👎Nackdelar

  • Kanske något tunna vintertid

Slutsats

Roeckl Sport ridhandske ROECK-Grip imponerar med sitt exklusiva material och fantastiska grepp, vilket gör dem perfekta för både träning och tävling under varma månader. Deras precisionssömnad och passform anpassar sig efter små händer, vilket gör dem bekväma och praktiska för dagligt bruk. Ett utmärkt val för den seriösa ryttaren som söker kvalitet och komfort.


Covalliero Ridhandskar Gloria

Covalliero Ridhandskar, Gloria, svart, S, 323831

Covalliero Ridhandskar Gloria är ett utmärkt val för den som letar efter lätta och andningsbara ridhandskar. Vi blev imponerade av hur mjuka och hållbara de känns, tack vare dess unika materialblandning av polyester och polyuretan. Dessa handskar är också mycket elastiska och halkfria, vilket ger en fantastisk komfort under ridning. Vad som verkligen sticker ut är den elastiska insatsen i ankelområdet som ytterligare förbättrar rörelsefriheten. Med sina praktiska egenskaper som handledsfixering med kardborreband och att de är maskintvättbara i 30 grader, gör dessa handskar det enkelt att hålla dem rena och fräscha. Trots att kvaliteten känns robust, märkte vi att de inte håller samma nivå som handskar i äkta läder; dock kompenserar priset detta väl.

Oavsett om du planerar att använda dem för daglig träning eller dressyromgångar, så levererar Covalliero Gloria prestanda och komfort som inte gör dig besviken.

👍Fördelar

  • Mjuka och sköna passform
  • Andningsbara och lätta
  • Prisvärda för kvalitet

👎Nackdelar

  • Kanske inte lika hållbara som läder

Slutsats

Covalliero Ridhandskar Gloria är ett starkt alternativ för ryttare som söker både komfort och funktionalitet till ett rimligt pris. Perfekta för de som tränar regelbundet och behöver ett par hållbara handskar utan att spendera en förmögenhet.


Uvex Sportstyle ridhandskar

uvex sportstyle - elastisk ridhandske för dam och herr - mycket bra grepp & hållbarhet - anpassad för pekskärm - blue - 8.5

Uvex Sportstyle ridhandskar sticker genast ut med sin otroliga hållbarhet och passform. För dem som ofta sliter ut handskar är det här en riktig lättnad. Greppet är imponerande tack vare de speciella förstärkningarna på tyglarna. Dessutom gör dess andningsbara material dessa handskar bekväma även under varma dagar. En framstående egenskap är deras pekskärmskompatibilitet, vilket innebär att du inte behöver ta av dig handskarna för att svara på ett telefonsamtal – verkligen praktiskt! Rekommenderas att storleken tas i beaktning då dessa tenderar att vara små, så kanske gå upp en storlek för bästa passform. Dessa handskar är maskintvättbara upp till 30 °C, vilket gör dem superenkla att hålla rena. Trots att några recensioner nämner problem med sömmarna, har de flesta funnit kvalitén på handskarna överlag mycket god.

Vi tycker också att de passar bäst för övergångssäsonger; de kan dock vara för tunna för vinterbruk. Den mörkbruna färgen ger dessutom ett snyggt och diskret intryck i sadeln, perfekt för både träning och enklare tävlingar.

👍Fördelar

  • Bekväma även i värme
  • Imponerande förstärkningar
  • Pekskärmsvänliga
  • Maskintvättbara

👎Nackdelar

  • Lite små i storleken

Slutsats

I slutändan är Uvex Sportstyle ridhandskar ett fantastiskt val för ryttare som värdesätter hållbarhet och funktionalitet. De passar perfekt för daglig användning under mildare väderförhållanden och erbjuder en mix av komfort och tekniska egenskaper som verkligen gör livet lättare i stallet.


Roeckl Vinterpolartec Ridhandskar

Roeckl Sporthandskar WELDON, vinterhandske, svart 8

Roeckl – Vinterpolartec ridhandskar WELDON är den perfekta följeslagaren för kyliga höst- och vinterdagar i stallet. Med sitt Polartec Power Stretch Pro-material på 312 g/m, erbjuder dessa handskar både värme och flexibilitet, vilket är idealiskt när man hanterar tyglarna i kalla förhållanden. Vi blev särskilt imponerade av det silikongrepp som ger ett säkert grepp även när det är blött ute. Pekskärmskompatibiliteten gör dessutom att du kan hantera din telefon utan att ta av dig handskarna, vilket är en praktisk funktion som sparar tid.

Komfortskärningen ger en nära kontaktkänsla och prestanda, vilket innebär att du kan fokusera helt på ridningen. Dock har vi noterat att vissa användare tycker att fingrarna kan vara lite längre än standard, vilket kan kännas ovant till en början. Tur nog är de ändå väldigt mjuka och bekväma, och efter några ridturer anpassar de sig fint. Dessa handskar är också enkla att sköta med handtvättsinstruktioner som gör dem hållbara och fräscha över tid.

👍Fördelar

  • Utmärkt värme och flexibilitet
  • Säkert grepp med silikongrepp
  • Pekskärmskompatibla för enkel användning
  • Nära kontaktkänsla

👎Nackdelar

  • Fingrar något längre än standard

Slutsats

Sammanfattningsvis är Roeckl – Vinterpolartec ridhandskar WELDON ett förstklassigt val för ryttare som vill hålla sig varma under höst- och vintermånaderna. Med sin kombination av värme, komfort och praktiska funktioner är dessa handskar svåra att slå.


Materialval För Ridhandskar: Hållbarhet Och Komfort

När det kommer till att välja rätt ridhandskar, spelar materialet en avgörande roll. Olika material erbjuder unika fördelar, från grepp och hållbarhet till komfort och flexibilitet. För att säkerställa att du får ett par handskar som passar dina behov och din ridstil, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan de olika materialen som finns på marknaden. Låt oss dyka in i vad du ska tänka på när du står inför valet av ridhandskars material.

Läderhandskar

Fördelar med läderhandskar

Läderhandskar är populära bland ryttare på grund av deras hållbarhet och greppvänlighet. Men vad är det som gör dem så speciella? Här är några av de viktigaste fördelarna med att välja läderhandskar:

  • Hållbarhet: Läder är ett robust material som kan tåla mycket slitage.
  • Grepp: Ger ett utmärkt grepp om tyglarna, vilket är viktigt för kontroll.
  • Passform: Formen anpassar sig över tid till din hand, vilket ger en personlig passform.
  • Andningsförmåga: Läder tillåter händerna att andas bättre än många syntetiska alternativ.

Underhåll och skötsel

Att ta hand om dina läderhandskar på rätt sätt kan göra en enorm skillnad för deras livslängd och komfort. Läder är ett naturligt material som behöver regelbunden vård för att hålla sig mjukt och flexibelt. För att börja med, torka alltid av dina handskar med en fuktig trasa efter varje användning för att ta bort smuts och svett. Undvik att dränka dem i vatten, för läder och vatten är inte bästa vänner. Använd istället en läderbalsam eller olja då och då för att återfukta lädret. Det fungerar ungefär som att smörja in din hud med lotion, vilket förhindrar sprickor och torrhet. Vid fläckar, använd en speciell läderrengöring som är skonsam mot materialet. Ett tips: Låt handskarna torka naturligt i rumstemperatur efter rengöring, undvik direkt sol eller värmeelement eftersom det kan torka ut lädret och göra det sprött. Om du tar hand om dina läderhandskar väl, kommer de inte bara att se snygga ut längre, de kommer också att ge dig bättre grepp och komfort varje gång du rider.

Syntetiska handskar

Syntetiska handskar har blivit alltmer populära inom ridsporten tack vare sina överkomliga priser och hållbarhet. De är ofta tillverkade av material som nylon, polyester eller spandex, vilket gör dem både flexibla och slitstarka. En annan fördel är att syntetiska handskar ofta är mer fuktresistenta än sina lädermotsvarigheter, vilket kommer väl till pass under blöta förhållanden. Det finns också ett brett utbud av stilar och färger att välja mellan, så du kan hitta ett par som både passar din smak och dina praktiska behov. Dessutom erbjuder de flesta syntetiska handskar bra grepp, vilket är en viktig aspekt när du hanterar tyglarna. Kort sagt, syntetiska handskar är ett utmärkt val för ryttare som söker funktionalitet till ett rimligt pris utan att kompromissa med kvaliteten.

Hållbarhet och pris

Syntetiska handskar är ett bra alternativ om du letar efter något mer prisvärt men ändå hållbart. Hur håller de måttet jämfört med läderhandskar? Här är en översikt över de viktigaste egenskaperna för syntetiska ridhandskar:

  1. Prisvärdhet: Generellt sett billigare än läderhandskar.
  2. Lätt att underhålla: De flesta syntetiska material kan tvättas i maskin.
  3. Slitstarka: Många syntetiska material är designade för hög slitstyrka.
  4. Djurvänligt: Ett bra val för de som föredrar djurfria produkter.

Syntetiska handskar kan vara ett utmärkt val beroende på dina behov och preferenser. De erbjuder en bra balans mellan pris och hållbarhet, vilket gör dem idealiska för både nybörjare och erfarna ryttare.

Vård och rengöring

Att ta hand om dina syntetiska ridhandskar är både enkelt och tidseffektivt. För det mesta räcker det att tvätta dem i maskin på en låg temperatur för att hålla dem rena och fräscha. Använd ett milt tvättmedel och undvik sköljmedel, eftersom detta kan försämra handskarnas fukttransporterande egenskaper. Efter tvätten är det bäst att låta dem lufttorka naturligt; tumling kan nämligen skada elastiska komponenter och förkorta livslängden på dina handskar. Ett annat tips är att regelbundet torka av dem med en fuktig trasa efter varje användning för att ta bort smuts och svett innan det torkar in. Med rätt vård kan syntetiska handskar hålla länge och fortsätta ge dig det skydd och den komfort du behöver under dina ridpass.

Bambuhandskar

Miljövänlighet och komfort

Bambu som material för ridhandskar har blivit allt mer populärt tack vare dess miljövänliga egenskaper. Bambufibern är en naturligt förnybar resurs som växer snabbt och kräver minimalt med vatten, vilket gör den mycket hållbar. Men det är inte bara miljöaspekterna som gör dessa handskar fantastiska. De är också otroligt mjuka och andas bra, vilket betyder att du får en bekväm ridupplevelse utan att svettas. Jämfört med traditionella material som läder eller syntet men bambuhandskarna definitivt ett mer klimatvänligt val utan att kompromissa på komforten. Visst låter det bra att kunna ta hand om både dig själv och planeten samtidigt?

Hybrid Handskar: Kombinerar Det Bästa Av Två Världar

Hybrid handske tillverkas med en mix av olika material för att erbjuda både fördelarna med läder och syntetiska material. Dessa handskar är designade för att ge ryttaren bästa möjliga grepp och komfort, samtidigt som de är hållbara och lätta att underhålla. Tack vare förstärkta läderpartier på utsatta ställen kan de motstå nötning och slitage under längre perioder, vilket gör dem idealiska för daglig träning. Samtidigt ger de syntetiska delarna ökad flexibilitet och andningsförmåga, vilket är viktigt under varmare dagar eller intensiv ridning. Dessutom är hybrid handskar ofta lättare att rengöra än helt läderhandskar och behåller sitt utseende under längre tid. Oavsett om du är en professionell ryttare eller någon som rider för nöjes skull, kan hybrid handskar erbjuda en kompromisslös lösning som kombinerar det bästa av två världar.

Materialmässiga Preferenser för Olika Ridstilar

Ridhandskar kommer i olika material, och varje typ av material fungerar bäst för specifika ridstilar. För dressyrridning brukar läderhandskar vara det populära valet. De erbjuder utmärkt känsla och grepp, vilket är viktigt för de precisa rörelser som krävs. Jumpingryttare kanske föredrar syntetiska handskar som ger bättre andningsförmåga och flexibilitet, samt ofta är billigare att byta ut. För terrängritt är bambuhandskar ett miljömedvetet val som också erbjuder bra komfort och hållbarhet. Och glöm inte hyritdhandskar! De kombinerar det bästa av läder och syntet, vilket kan vara perfekt för ryttare som vill ha både hög prestanda och bekvämlighet över olika ridgrenar. Kort sagt, valet av material beror mycket på din specifika ridstil och de unika behov den medför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *