Bästa massagepistolen för din häst 2024

Visste du att du kan förbättra hästens tävlingsresultat med hjälp av muskelmassage? I en studie som gjorts på travhästar kunde man se att de som fått massagebehandling sprang snabbare.

Men även om du inte tävlar med din fyrbenta djurvän kan de vara i behov av djupmassage med hjälp av en massagepistol. För precis som på oss människor kan stelhet i muskler och leder vara begränsande även för din häst.

I den här artikeln redovisar vi de bästa massagepistolerna som finns på marknaden just nu.

Bäst i test massagepistol för hästar

Nedan har vi listat tre olika massagepistoler, de olika massagepistolerna ser och fungerar lite olika och vi hoppas någon av dessa kan komma att hjälper dig i ditt letande efter en massagepistol till dig och din häst.

De 3 bästa massagepistolerna är:


Massagepistol E900 Plus – Massage Gun – Silver

Med Massage Gun E900 får du massage som lindrar och motverkar muskelvärk och stelhet. Motorn är tillräckligt kraftfull för att tränga ned i din hästs bindväv och mjuka upp musklerna efter ett hårt träningspass. Dessutom ökar den effektivt blodcirkulationen för snabbare återhämtning.

De 4 olika massagehuvudena kan användas till olika syften, vilket gör pistolen mångsidig och väldigt användbar. Pistolen har en digital display där du kan ställa in hela 20 olika hastigheter med en slaglängd på 10 mm.

Vi upplever att ljudnivån är exemplarisk. Perfekt för dig som har en häst som ogillar höga ljud.

Den medföljande väskan gör det enkelt för dig att ta med pistolen om det behövs. En massagepistol som passar alla typer av behov, skulle vi vilja säga!

Hastighet: 2000-10 000 rpm/slag per minut
Intensitetsnivåer: 20
Batteri: 2500mAh
Batteritid: 3 h
Färg: Silver/svart
Tillbehör: Väska & 4 utbytbara massagehuvud


Beurer MG 180 – Massage Gun

Denna ergonomiskt utvecklade massagepistolen kommer i snygg design och med ett handtag som gör det lätt för användaren att komma åt i ogynnsamma vinklar. Perfekt för dig som tycker det är krångligt att använda massagepistol till din häst.

Beurer MG 180 kommer med 6 utbytbara huvuden som kan användas i olika syften. Designen är enkel och stilren. När pistolen behöver laddas lyser en ledlampa för att indikera battieristatus, det finns även en display som visar intensitetsnivån.

Ljudnivån på den här modellen var normal, varken hög eller låg. Vi skulle säga att den fungerar för de allra flesta hästar så länge de inte är känsliga för ljud.

Vi upplever massagepistolen som väldigt stabil vilket uppskattas då den ska användas på häst. Materialet känns rejält och slitstarkt. Tillverkaren lämnar dessutom en garanti på 3 år.

Hastighet: Upp till 3200 rpm/slag per minut
Intensitetsnivåer: 4
Batteri: 2500mAh
Batteritid: 3 h
Färg: Svart
Tillbehör: 6 utbytbara massagehuvud


Master Fitness MG500

Detta är massagepistolen för dig som värdesätter lång batteritid. Med den här massagepistolen kan du nämligen massera din häst i hela 5 timmar innan du behöver ladda den igen. Toppen om du är iväg på tävlingsbanan och inte har tid att vänta på laddning!

Designen är enkel med ett funktionellt handtag. Massagepistolen ligger bra i handen och den är väldigt lätt att hantera. Vi upplever även att den är hyffsat tystlåten vid användning vilket uppskattas.

På själva pistolshuvudet finns en led-display som visar hastighet och batterinivå. Det gör det enkelt för användaren att veta när det är dags för att ladda.

De olika massagehuvudena som medföljer gör att pistolen kan användas på flera områden och till olika syften vid massage av din häst. Den medföljande väskan är mycket praktisk och gör det lätt för dig att transportera massagepistolen.

Hastighet: 1200 – 3200 rpm/slag per minut
Intensitetsnivåer: 6
Batteri: 3200mAh
Batteritid: 5 h
Färg: Röd/Svart
Tillbehör: Väska & 4 utbytbara massagehuvud


Varför ska du massera din häst?

I studier som bedrivits på travhästar har det framkommit att aktiv behandling med hjälp av massage bidrar till bättre tävlingsresultat. Orsaken sägs vara att hästens återhämtningsförmåga ökar på grund av bättre blodcirkulation. Dessutom minskar risken för inflammation i muskler och leder.

Oavsett om du tävlar med din häst eller inte, är massage en fantastisk åtgärd för att minska spänningar i muskler och minska belastningen på annan vävnad.

Hur ska du massera din häst?

Om du aldrig har använt en massagepistol för att massera din häst kan det vara bra att ha koll på tekniken innan du testar. I nedan klipp går en hästmassör igenom hur du använder massagepistol på din häst. 

Köpguide massagepistol

Vad bör du tänka på innan du investerar i en massagepistol? Här nedan ger vi dig några viktiga punkter att ta ställning till.

Storlek & vikt

Innan du väljer en massagepistol bör du ta ställning till dess storlek och vikt. Storleken kan vara bra att tänka på om du vet att du kommer vara på resande fot. En stor massagepistol kan vara otymplig att ta med sig i väskan, väger den dessutom mycket kan det bli väldigt tungt och omständligt att massera din häst.

Hastighet & kraft

Beroende på massagepistolens hastighet och kraft kommer den olika djupt ned i muskelvävnaden. En massagepistol med högre kraft kan nå djupare ned i musklerna, vilket rekommenderas när du ska använda den på din häst.

Ljudnivå

Ljudnivån kan skilja sig ganska kraftigt mellan olika modeller. Vet du med dig att din häst är känslig för ljud kan det vara bra att köpa en som inte låter för mycket.

Tillbehör

Många massagepistoler kommer med flera tillbehör, exempelvis olika munstycken och förvaringsväskor. De olika munstyckena används till lite olika muskler på din häst men för de flesta kan den stora runda bollen användas på hästens alla muskler.

Avslutningsvis

I den här artikeln har vi kollat närmare på och rekommenderat marknadens bästa massagepistoler.

Anledningen till att du bör investera i en massagepistol till din häst är att den bidrar till bättre återhämtning, samtidigt som den minskar risken för inflammation och skador. Dina tränings -och tävlingsresultat kommer bli bättre och din häst kommer återhämta sig snabbare.

Tänk på att investera i en massagepistol som passar dina behov och som är rätt för din häst, följ gärna vår köpguide innan du bestämmer dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *