Bästa hundburen

Dags för en roadtrip? Bäst att tänka på säkerheten för hela familjen, även för din hund! Med en hundbur kan både du och dina passagerare känna sig trygga om olyckan skulle vara framme.

Men vilken hundbur ska du välja? Vi vet att det finns hundburar för alla behov och tillfällen. I denna artikeln har vi en köpguide för din jakt efter den bästa hundburen för dig och vi har listat de bästa hundburarna på marknaden just nu för olika behov.

Bäst i test hundbur för transport

Nedan har vi listat fyra olika hundgrindar, de olika hundgrindarna ser och fungerar lite olika och vi hoppas dessa hjälper dig i ditt letande efter en hundgrind till dig och din hund.

I vårt test har vi valt ut olika typer av hundburar för att kunna tillfredsställa flera behov. Här nedan har vi listat våra fyra favoritburar för en säker transport av din hund.

De 4 bästa hundburarna för transport är:


MIMSAFE – Hundburen för säker transport

För dig som tycker att säkerhet är extra viktigt för din hund, är denna bur den mest säkra som finns på marknaden. Den är testad enligt SPCT standard och godkänd på samtliga punkter. I den här buren kan din hund resa både bekvämt och tryggt.

Denna bur har tillverkats med både passagerare och hund i fokus. Om en eventuell olycka skulle hända och ni krockar, ska buren förhindra ryggskador för passagerare och säkra din hund från skador. Buren är testad för frontalkollision, påkörning bakifrån samt voltning, vilket är världsunikt. Maximal säkerhet för din fyrbenta vän helt enkelt.

Dessutom har denna bur ett inbyggt låssystem så att du kan lämna hunden i buren med öppen baklucka utan att oroa dig för att hunden hoppar ut. Försedd med en nödlucka baktill finns alltid en plan B om du inte skulle få ut din hund via den främre luckan.

Buren levereras omonterad men den är lätt att montera ihop själv i bilen.

En otroligt säker och ordentlig hundbur för dig som vill att din hund och passagerare ska resa tryggt och bekvämt.

Mått: Djup: 76 – 103 cm Bredd: 55,5 cm Höjd 65 cm (innerhöjd: 63 cm)
Storlek:
Variocage Enkel/Single L, Passar till hundar upp till 58 cm i mankhöjd 
Färg: Svart/grå/gul
Material: Aluminium 
Säkerhet: Krocktestad enligt Technical Research Institute of Sweden enligt krockmetoden SPCT
Ca Pris: 5159:- 
Trixie Friends on Tour – Det universella bilgallret

För dig som vill att din hund ska resa bekvämt och praktiskt finns detta bilgaller från Trixie Friends. När du monterar detta bilgaller förvandlas hela bagageutrymmet i din bil till en enda stor hundbur, vilket möjliggör en stor yta för din hund att röra sig på under bilfärden. Gallret förhindrar att din hund hoppar ut ur bilen när du öppnar bagageluckan och håller hunden på plats under bilfärden.

Detta hundgaller är väldigt praktiskt om du behöver använda ditt bagage vid andra tillfällen. Då kan gallret enkelt fällas ned och möjliggöra förvaring av annat i bagageutrymmet.

Gallret monteras enkelt i bakluckan och går att anpassa till de allra flesta bilmodeller. Vi uppskattar flexibiliteten som denna produkt ger användaren. 

Mått: B 92 x H 27 x D 4 cm
Storlek: Justerbar, funkar för flera storlekar
Färg
: Silver/svart
Material: Aluminium/plast
Säkerhet: Enbart ett galler, ej en bur
Ca Pris: 2 249:-


Trixie Friends on Tour – Den mobila hundburen

Denna mobila hundbur är perfekt för dig som vill ta med hunden på campingresor, utställningar, eller i olika fordon. Den går att ha i bilen för transport av din hund, dock är den inte säker vid en eventuell olycka, därför är den bäst att använda vid transporter till fots eller i lägre hastigheter.

Buren är stabil på grund av dess metallförstärkta ram. Den går att montera fast med hjälp av öglor i botten av buren och kan öppnas på tre ställen. Trots att hundburen består av tyg är den enkel att rengöra. Bottenmadrassen går att ta lös och tvätta i tvättmaskin i 30 grader vid behov.

En enkel hundbur, perfekt för dig som vill kunna bära med dig hunden. Passar främst för mindre hundar. 

Mått: Flera olika storlekar & mått, se här
Storlek: S-L
Färg:
Svart/grå
Material: Slitstarkt polyester 
Säkerhet: Ej testad 
Ca Pris: 749:-  


MIMSAFE – Hundbur VARIOCAGE – hundburen för dig med två hundar

Marknadens säkraste bur för dig som värdesätter säkerhet för dig, dina passagerare och din hund vid transport. Till skillnad från andra burar vi har rekommenderat i denna artikel, rymmer denna bur från MIMSAFE två hundar. 

Buren har en avgränsning i mitten som gör att varje hund har sitt eget utrymme och sin egna dörr. Det finns ett säkerhetslås och en säkerhetsöppning till båda burarna vilket garanterar full trygghet om olyckan skulle vara framme.

Denna bur är större och tar upp hela bilens baklucka. Den ska monteras och är därför inte lätt att plocka in och ut ur bilen om du skulle behöva använda bagageutrymmet till annat.

Trots det är hundburen både säker, bekväm och praktisk vid transport av dina hundar.

Mått: Se mått här
Storlek: Se storleksrekommendationer här
Färg: Grå/gul
Material: Aluminium 
Säkerhet: Krocktestad enligt Technical Research Institute of Sweden enligt krockmetoden SPCT 
Ca Pris: 7 799:- 


Köpguide hundbur

Här nedan listar vi några av de viktigaste aspekterna att tänka på innan du investerar i en hundbur.

Säkerhet

Innan du väljer en hundbur bör du ha koll på om den är krocktestad eller på något annat vis har blivit testad för belastning. Det finns flera olika testinstitut som testar produkter innan de kommer ut på marknaden och vårt råd är att välja en av dessa burar. Då kan du känna dig trygg med att buren håller vid en eventuell olycka.

En hundbur med säkerhetsklassificering har inte bara testats för tryck och påfrestning, den har med största sannolikhet även nödöppning, säkerhetslås och andra hjälpmedel att använda om olyckan skulle vara framme.

Material

Det finns hundburar tillverkade i olika material. Mobila hundburar är till exempel oftast tillverkade i tyg, medan fasta hundburar i metall. Som du säkert förstår är en mobil hundbur inte lika säker som en fast. Den hjälper till att hålla hunden på plats under färd, men skulle en olycka ske skyddar den varken dig, dina passagerare eller din hund.

Den kan dock vara bra om du behöver ta med din hund i en annan bil eftersom att en monterad hundbur är krånglig att flytta över. Se över vilken typ av hundbur just du och din hund behöver.

Design

Hur ser din baklucka ut där hundburen skall stå? Bilar har olika stora utrymmen och former. En rektangulär bur kanske fungerar bättre för dig, än en kvadratisk. Bryr du dig om hur buren ser ut rent estetiskt kan vi lova dig att det finns en rad stilrena hundburar att välja bland.

Underhåll

Se till så att hundburen du väljer att köpa är enkel att rengöra. De flesta burar är lättstädade och kan torkas med fuktig trasa. De hundburarna som är tillverkade i tyg kan vara svårare att rengöra. Fundera över vad som är viktigt för just dig.

Storlek

Det är viktigt att buren inte är för liten för din hund. Precis som du tycker komfort är viktigt vid längre bilturer, behöver din hund kunna resa bekvämt. Se till så att din hund har möjlighet att röra på sig under turen. Hunden bör kunna resa sig och vända på sig utan hinder.

Det finns även burar med dubbla dörrar för dig som har två hundar.

Avslutningsvis

En hundbur är nödvändig för dig med hund för att kunna garantera säkerheten när du är ute på vägarna. En hundbur håller din hund på plats så att du kan fokusera på körningen, samtidigt som den skyddar alla passagerare vid en eventuell olycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *