Bästa kattlådan

Vilken är den bästa kattlådan? Det finns en mängd olika typer av kattlådor ute på marknaden och vilken som är bäst är inte helt lätt att svara på. Med denna artikeln kommer vi göra att försök att underlätta för inköpet av en ny kattlåda.

Så vilken är den bästa kattlådan? Nedan listar vi de kattlådorna vi tycker är bäst.

Modkatt kattlåda


Bästa kattlådan, modkat Modkatt kattlåda är den bästa kattlådan för klumpade kattsand enligt oss. Den är smart designad för att eliminera kattsand i bostaden. Kattsanden som fastnar på kattens tassar trillar av när den hoppar upp på taket på kattlådan på vägen ut. Inuti kattlådan finns en tvättbar liner för att underlätta rengöringen.

Denna kattlåda är dessutom otroligt snyggt designad och är lätt att passa in med inredningen i hemmet.


  • För klumpade kattsand
  • Smart design som eliminerar kattsand i hemmet
  • Spade ingår
  • Riktigt snygg
Ca pris: 999 kr

PeeWee kattlåda


Bästa kattlådan, PeeWeeKattlådorna från PeeWee är speciellt utvecklade för deras egna lösande kattströ. PeeWee:s kattlådor har en tvådelad botten vilket gör att det använda ströet faller ned i bottenlådan när katten krafsar i ströet. Enkelt, miljövänligt och ströet är bra på att ta bort lukter. PeeWee:s strö går dessutom att lägga i komposten.

Rekommenderas! Smart låda som är riktigt smidig med PeeWee:s miljövänliga strö.


  • För lösande kattströ
  • Smart tvådelad design
  • Passar bäst med PeeWee:s egna kattströ
Ca pris: 399 kr

Trixie Berto kattlåda


Bästa kattlådan, bertoTrixie Berto kattlåda är en smart kattlåda, för klumpade sand, med tredelad botten. Detta för att underlätta rengöringen. Den ena delen fungerar som ett durkslag. När det är dags för att rengöra lådan silar du sanden genom durkslaget. Den rena sanden åker igenom och klumparna och avföringen stannar kvar i silen.

Denna kattlåda har fått höga betyg av kattägare.


  • För klumpade kattsand
  • Tredelad botten för att underlätta rengöring
Ca pris: 250 kr

Nedan visas en video om PeeWee:s smarta kattlådor.

Detta borde du tänka på innan du köper en ny kattlåda!

Det finns många olika typer av kattlådor som fungerar på lite olika sätt. Dels finns det öppna kattlådor, kattlådor med täckt lock, kattlådor med öppet lock, gömda kattlådor och så vidare. Kattlådorna kan också vara enkel eller dubbelbottnade. Vilken kattlåda som är bäst för din katt beror på saker som vilken typ av kattsand du använder och vad du som kattägare föredrar.

Kattsanden är oftast av en typ som klumpar sig när katten urinerar och sedan enkelt tas bort med en spade. Men det finns även träpellets som kan användas i kattlådan och denna är lösande detta innebär att pelletsen eller sanden smulas sönder av urinen. Du kan läsa mer om vilken kattsand som är bäst här. Valet av kattsand och kattlåda bör därför ske samtidigt för att olika typer av kattsand passar olika bra till vissa kattlådor. Det finns också en miljöaspekt att ta hänsyn till när du väljer kattsand och katt låda.

Den vanligaste typen av kattlåda är en enkelbottnad låda med eller utan huv. Till en enkelbottnad låda används en speciell spade för att ta bort avföringen och klumparna som bildats av kattens urin. Det finns även speciella kattlådor för kattsand som är lösande istället för klumpade. Ett exempel på dessa är PeeWee:s egna dubbelbottnade lådor. Dessa fungerar så att träpelletsen eller kattströt löses upp och faller ner genom små hål till botten under. Sedan är det enkelt att tömma den understa lådan som innehåller urinen och det upplösta kattströt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *