Bästa hundgrinden

Hundgrinden fyller många funktioner i ett hem. Den kan användas för att stänga in din hund i ett speciellt rum, hålla den ute från en del av ditt hem, eller för att skydda små valpar att spridas över hela hushållet. 

Det finns flera typer av hundgrindar som fyller olika behov. I den här artikeln går vi igenom vad du behöver tänka på innan du väljer en hundgrind, samt några av marknadens bästa hundgrindar.

Bäst i test hundgrindar

Nedan har vi listat fyra olika hundgrindar, de olika hundgrindarna ser och fungerar lite olika och vi hoppas dessa hjälper dig i ditt letande efter en hundgrind till dig och din hund.

De 4 bästa hundgrindarna är:


Ferplast hundgrind – Modulerbar inomhusgrind 

Detta är en enkel och praktiskt hundgrind som är tillverkad i slitstarkt material. Den kräver inga verktyg för att montera och har en säkerhetslösning som hindrar hund och småbarn från att öppna den.

Hundgrinden är lämplig för både medelstora och mindre hundar. Den går fint att använda till något större hundvalpar eftersom det är cirka 5 cm mellan spjälorna. Grinden är tillräckligt robust och stabil för att hålla de flesta typer av hundar på rätt sida av grinden. 

Den här hundgrinden är främst till för att avgränsa rum inomhus. Därför är den perfekt att ställa i dörröppningar eller andra utrymmen. Den går dock att göra bredare för att avgränsa större rum, men då krävs det tillköp av grindförlängningar. Det går att montera maximalt 4 stycken grindförlängningar á 13 cm, vilket ökar grindens bredd till 122 cm.

Material: Plast & lackerat stål 
Höjd, bredd: 79 x 80 cm – Går att montera 4 stycken grindförlängningar á 13 cm. 
Färg: Vit med svarta detaljer 
Stor/liten hund: Medelstor/liten
Fördel: Enkel att montera
Nackdel:
Enbart inomhusbrukSavic Dog Barrier Outdoor hundgrind –
Robust utomhusgrind

En hundgrind för den som behöver spärra av områden utomhus! Grinden är stadig och tillverkad i material som ska hålla för väderförändringar. Gallret är flexibelt och kan ställas in till en bredd på upp till 1,52 m. Den är utrustad med en tvåvägs dörr, vilket gör det enkelt för hundägaren att passera utan att behöva hoppa över grinden. 

För att montera denna hundgrind rekommenderas en borr. Vid köp följer ett monteringssats samt bruksanvisning med, så vi skulle ändå säga att den är relativt lättmonterad. Gallret skruvas fast manuellt och har ett avstånd på cirka 5 cm mellan varje stång. Det gör att hundgrinden fungerar för de allra flesta hundraser. 

Trots att hundgrinden är utvecklad för utomhusbruk går det fint att använda den även inomhus. Dess bredd gör den mångsidig, eftersom den kan spärra av både stora och små öppningar. 

En mångsidig hundgrind vi kan rekommendera! 

Material: Metall
Höjd, bredd: 95 x 84-152 cm  
Färg: Svart 
Stor/liten hund: Medelstor/stor 
Fördel: Bra bredd
Nackdel:
Kräver borrmaskin för montering


Savic Dog Barrier hundgrind – Grinden för de större hundarna

Denna hundgrind är perfekt för dig som har en stor hund som inte får gå in i ett särskilt rum. Grinden finns i två höjder: 75 cm eller 107 cm. Bredden går att justera med hjälp av tillköp av extra delar, utan delar är grinden mellan 75-84 cm bred. 

Något vi gillar med denna hundgrind är att den har en inbyggd tvåvägs dörr som gör det enkelt för hundägaren att ta sig genom gallret. Dörren har en säkerhetsanordning som ska hålla öppningen stängd för hundar, såväl som för småbarn. 

Gallrets mellanrum är ca. 5,3 cm, vilket gör att det fungerar bra till större valpar men inte lika bra till de allra minsta hundraserna. 

Grinden är enkel att montera och kräver ingen borr. Vid köp följer ett komplett monterings-set samt bruksanvisning med.

Material: Metall & plast 
Höjd, bredd: Finns i olika storlekar, från 75 x 112 cm
Färg: Ljusbrun
Stor/liten hund: Medelstor/stor
Fördel: Hög höjd
Nackdel: Kräver tillköp för extra bredd


Trixie Hundgrind Vit – Fin inomhusgrind för de mindre hundarna

En mycket fin hundgrind från tillverkaren Trixie. Grinden har vackra, vita detaljer med metallfärgat galler, vilket gör att den smälter fint in i inredningen. 

Hundgrinden behöver inte monteras, utan står stadigt på två fötter som är utrustade med antiglid skydd. Trots att den inte borras fast, är den väldigt stabil och kommer hålla din djurvän på rätt sida av grinden. Eftersom den inte behöver monteras kan grinden smidigt flyttas runt i hemmet, perfekt om du behöver avskärma olika rum för olika tillfällen. 

På grund av dess material är grinden inte optimal att använda utomhus, men kan användas i utrymmen som inte är utsatta för diverse väderförhållanden, som inglasade balkonger och liknande. 

Det finns inte mycket utrymme mellan grindens galler, vilket gör att den fungerar perfekt för mindre hundar och valpar. 

Material: vitlackad furu, med galvaniserade staplar
Höjd, bredd: Finns i olika storlekar, från 61 x 65-108 cm
Färg: Vit
Stor/liten hund: Liten
Fördel: Lätt att flytta runt och montera
Nackdel: Endast inomhusbruk


Köpguide hundgrind

Det är inte alltid lätt att välja rätt. Därför har vi satt ihop en liten köpguide som du kan använda dig av innan du väljer en grind som passar dig och din hund.

Material och kvalitet

Vi anser att en av de viktigaste punkterna att ta ställning till innan du väljer en grind är dess material och kvalité. Speciellt eftersom det är en produkt som är till för att skydda din djurvän. 

Billigt är inte alltid det bästa alternativet. Material som spricker eller behöver bytas ut kan bli en dyrare historia än vad du hade räknat med. Se till så att grinden är tillverkat i ett material som är slitstarkt och håller för påfrestningar. 

Du vet ju själv, de flesta hundar älskar att hoppa och hänga över staket. En hundgrind kommer inte vara ett undantag.

Säkerhet och hållbarhet

Tänk alltid på att skaffa en hundgrind som är säker för just din hund. Större hundar kan behöva ett stor och robust hundgrind som inte går att ta sönder eller hoppa över. Mindre hundar behöver mindre hål för att de inte ska ta sig igenom. 

Har du dessutom barn i hushållet kan det vara en bra idé att skaffa en grind med ett säkerhetslås. På så vis kan du känna dig trygg med att varken bebis eller hund kan få upp grinden. 

Tänk på att grinden ska passa just dina behov.

Placering

Vart ska din grind vara placerad? Vilken funktion ska den fylla i ditt hem? Vissa grindar är extra breda och kan användas för att avskärma ett helt rum, andra används för att placeras i dörröppningar.

Mät utrymmet du önskar avskärma innan du väljer en grind. Då slipper du oroa dig för att den inte ska passa!

Inomhus eller utomhusbruk

Beroende på om du kommer använda hundgrinden inomhus, utomhus eller både och, behöver du en grind som är anpassad därefter. Utomhusgrindar är tillverkade i slitstarkt material som håller för diverse väderförhållanden, medan många inomhusgrindar inte fyller samma funktion. 

För att grinden ska hålla länge är det därför bra om du investerar i en grind för just din typ av användning.

Avslutningsvis

En hundgrind är en väldigt bra produkt för att undvika att din hund kommer in i ett rum den inte bör vara i. Vi hoppas att denna artikeln har gett dig en vägledning till ditt köp av en hundgrind. Om du har några frågor kan du lämna en kommentar nedan eller skicka in via vår Kontakt sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *