Bästa kattnätet

Katter älskar att sitta och spana på sin omgivning. Oavsett om du har en lägenhet eller ett hus så är vi säkra på att din katt gillar att sitta i fönstren eller på balkongen. Enligt en undersökning från Agria inträffar mellan 100-150 fallolyckor varje år? Det är vanligare än man kan tro att katten faller ut.

Vi vet att ingen djurägare vill riskera att deras katt skadar sig, trots det tror många att skyddsnät är onödigt för balkonger på hög höjd. Detta är tyvärr ingen garanti för att katten inte försöker hoppa eller faller ut av en ren olyckshändelse. 

Så, vilket kattnät är bäst på att hålla din katt säker på balkongen? I den här artikeln tipsar vi om de mest populära kattnäten samt ger dig en komplett köpguide på vad du bör tänka på när du väljer kattnät till dig och din katt. 

Bäst i test kattnät för balkongen 

För att ge dig och din katt de bästa förutsättningarna har vi listat fyra olika kattnät för din katt. De olika kattnäten har olika egenskaper och har lite olika användningsområden.

De 4 bästa kattnäten för balkonger är:


Trixie Balkongnät Bitsäkert wired

Detta balkongnät från Trixie är både bitsäkert och UV-resistent vilket gör att du inte behöver oroa dig för att det mjuknar eller går sönder av solen. Nätet är förstärkt med stålvajer och hålen har en storlek på 3 x 3 cm och kan därför användas till både stora och små katter! 

Det är enkelt att montera och fungerar för både balkong och fönster. Förstärkningen med stålvajern gör det nätet extra hållbart. 

När du köper ett nät från Trixie följer även krokar, fixeringsrep och pluggar med i förpackningen vilket gör det enkelt att montera!

Storlek: 8 x 3 m
Färg: Olivgrönt
Material: PolyethyleneTransparent Kattnät

Detta kattnät är utvecklat med hänsyn till både ägare och katt. Då nätet är transparent ger det katten en bättre vy, samtidigt som nätet blir en mer diskret detalj i hemmet. 

Kattnätet är testat för skadliga ämnen, vädertålighet och UV-filter. Därför behöver du inte vara orolig för att din kattvän biter i nätet, eller att det ska försämras av väderförhållanden om du använder det på balkongen. Nätet fungerar att ha både inomhus och utomhus och kommer som sagt inte försämras av att solen ligger på.

Maskorna är ca 3 x 3 cm stora vilket gör att nätet fungerar för både stora och små katter. Materialets tjocklek är ca. 0,5 mm. 

Ett starkt och stabilt kattnät som vi kan rekommendera. Det finns i flera olika storlekar och kan därför monteras på balkongen eller i fönster beroende på ditt behov. 

Vid köp följer material för montering samt en bruksanvisning med.

Storlek: från 2 x 1,5 m till 8 x 3 m
Färg: Transparent
Material: Monofilgarn


Ståltrådsförstärkt Kattnät

Detta kattnät är passande för både fönster, balkong samt altan och fungerar lika bra utomhus som inomhus. Nätet har testats för skadliga ämnen, UV-strålning och olika typer av väderförhållanden. Därför behöver du inte känna dig orolig om din katt skulle bita i materialet. Du kan även känna dig lugn vid användning av nätet i direkt solljus eftersom det har UV-säkrats. 

Tillverkaren har förstärkt nätet med ståltråd för att göra det extra slitstarkt och omöjligt för din katt att bita igenom nätets maskor som är 3 x 3 cm stora. Detta nät passar både små och stora katter. 

Vid köp följer material för montering samt bruksanvisning med.

Storlek: från 2 x 1,5 m till 8 x 3 m
Färg: Olivgrönt
Material: Polyethylene och inarbetad tråd 


Trixie Katt Protect Balkongnät

Ett tåligt och slitstarkt kattnät som är utvecklat för att skydda din katt från att ramla ut eller smita. Oavsett om du tänker att använda det på din balkong eller i ett fönster, kan du känna dig trygg med att det håller för din katt. Nätet är nämligen vädertåligt och ska inte försämras av direkt solljus, regn eller vind. Det är dock alltid viktigt att se över nätet vid jämna mellanrum för att undvika olyckor. 

Maskorna i nätet är cirka 3 x 3 cm stora, vilket gör att nätet går fint att använda för både små och stora katter. 

Nätet är enkelt att sätta upp och vid köp följer samtliga material med för montering. Det finns även en bruksanvisning för att underlätta ytterligare.

Storlek: 8 x 3 m
Färg: Svart
Material: Polyethylene


Köpguide kattnät

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att välja ett nät som passar både dig och din katt. Enligt oss ska ett kattnät både vara funktionellt och passa in i sin omgivning! Här nedan får du några faktorer att ta ställning till innan du gör ditt inköp. 

Kattnät för balkong

Om du har en balkong som du vill att din katt ska kunna vara ensam på behöver du ett heltäckande nät. Katter är både klipska och snabba på att hitta sätt att ta sig ut ur inhängande utrymmen. 

Se till så att nätet täcker utrymmet från golv till tak, speciellt om du vill kunna lämna katten ensam. Saknar din balkong tak så behöver du något typ av skydd för att katten inte ska ta sig över nätet. Katter har annars en tendens till att klättra över nätet om det inte finns något som hindrar dem. Ditt djur är antagligen väldigt nyfiken på världen utanför.

Kattnät för fönster

Har du ett fönster som du vill ha öppet på sommaren, men en rymningsbenägen katt som gärna smiter när tillfälle ges, kan det vara en bra idé att skaffa ett kattnät. Dels för att förhindra en olycka, men även för att kunna slappna av när du vill släppa in den ljumma sommarbrisen.

Det går bra att använda samma kattnät till ditt fönster som du använder på din balkong, så länge nätet sträcker sig från fönsterkarm till tak. Tänk på att du inte får lämna någon öppning eftersom katten har lätt att ta sig över kattnätet.

Höjd & bredd

Beroende på hur din balkong eller ditt fönster ser ut kan det vara en bra idé att välja ett kattnät som passar in på både höjden och bredden. Har du en väldigt stor balkong kan du behöva sätta ihop flera nät för att det ska täcka hela ytan. 

Material

De flesta kattnät är tillverkade av polyethylene som är ett slitstarkt och bitsäkert material. Vissa nät är även förstärkta med ståltråd, perfekt om din katt tycker om att tugga sönder saker! Välj ett material som fungerar för dig och din katt. 

Avslutningsvis

Ingen vill vara med om att sin katt är med om en fallolycka och ett säkert sätt att förhindra detta är att förse kattens uteplats med ett kattnät. Ett bra kattnät, som är monterat på ett korrekt sätt ska göra dig och din katt säker från olyckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *