Bästa cykelkorgen för din hund

Vill du ta med din hund ut på en cykeltur? I så fall är en cykelkorg för hundar ett bra alternativ. Men vilken vilken cykelkorg för din hund är bäst? Detta och lite till ska vi reda ut i denna artikeln.

Bästa cykelkorgen för din hund

Nedan listar vi de cykelkorgar för hundar som vi tycker är bäst och som har fått höga betyg av kunderna.

De 4 bästa cykelkorgarna för hundar är:

Aumüller cykelkorg med skyddsgaller


Aumüller cykelkorg med skyddsgaller Aumüllers cykelkorg är stor och stabil för att din hund ska sitta bekvämt och säkert. Skyddsgallret hindrar din hund från att hoppa ut under turen. Monteringssystemet är robust och passar de flesta cyklarna. Själva korgen är tillverkad av europeisk vide som är ett 100 % naturligt material.

Cykelkorgen finns i två storlekar, standard och maxi.

 • Kan bära upp till 12 kg, rekommenderad nyttolast är 8 kg
 • Yttre mått (LxBxH): 52x38x39 cm för standard och 66x48x44 cm för maxi
 • Passar runda eller ovala cykelramar mellan 38 mm och 46 mm i diameterCa pris: 650 kr för standard och 750 för maxi

Cykelkorg för pakethållare - nätad


Trixie cykelkorg för pakethållare med nät Snygg cykelkorg för hundar och katter. Korgen har en robust metallram som fästes på pakethållaren. Väskan placeras i metallramen och sitter fast med hjälp av kardborrefästning. Detta gör också att du kan använda väskan som transportväska eller liknande vid andra tillfällen, utan ramen.

 • 8 kg maxlast
 • I väskan finns det ett inbyggt kort koppel som gör att djuret inte kan hoppa ut under färd ifall du skulle ha den öppen


Ca pris: 1079 kr

Trixie cykelkorg front med nät


Trixie cykelkorg front med nät Smidig cykelkorg för hund och katt som enkelt kan monteras av och på tack vare ett snabblås. Cykelkorgen kan monteras av och användas som transportväska. Taket kan varieras mellan nättak och genomskinligt regnskydd.

 • 6 kg maxlast
 • Mått: 41x47x39 cm
 • I väskan finns det ett inbyggt kort koppel som gör att djuret inte kan hoppa ut under färd ifall du skulle ha den öppen


Ca pris: 839 kr

Trixie cykelkorg med galler


Trixie cykelkorg med galler En cykelkorg med säkerhetsgaller för hundar upp till 8 kg som monteras på pakethållaren. Korgen är tillverkad av flätad vide som är ett 100 % naturligt material. I cykelkorgen ligger en mjuk kudde av mockaimitation där hunden kan ligga bekvämt och titta på omgivningen under cykelturen.

 • 8 kg maxlast
 • Mått (LxBxH): 55x33x49 cmCa pris: 449 kr

Tänk på detta innan du köper en cykelkorg till din hund!

En korg för din hund som du fäster på cykeln är ett smidigt sätt att ta med din hund på en cykeltur. Små, gamla, sjuka eller skadade hundar kan ha det svårt att hinna med att springa bredvid cykeln, då är en cykelkorg perfekt. Om du har en stor hund rekommenderar vi att kolla på cykelkärror man drar efter cykeln eller så kallade lådcyklar/flakcyklar eftersom cykelkorgar för hundar vanligtvis är anpassade för små och lätta hundar. Läs mer om cykelvagn för hund.

Cykelkorgar för hundar fästes vanligtvis fram på styret. Men det finns också cykelkorgar som man placerar bak på pakethållaren. Fördelen med ha den fram på styret är att man har bättre koll på sin hund och fördelen med att ha den bak på pakethållaren är att det kan kännas mer stabilt. Cykelkorgen levereras oftast med klara instruktioner för hur du ska fästa korgen på din cykel. Men var noga med att köpa en cykelkorg med robust fäste så att cykelkorgen inte går sönder eller lossnar när du cyklar över ett gupp.

Tänk på säkerheten!

Här är några frågor du bör ställa sig inför ett köpa av cykelkorg för hundar.

 • Är den godkänd för din hunds vikt?
 • Är det ett robust fäste och går den att fästa på din cykel?
 • Sitter hunden säkert om du bromsar eller vinglar till?
 • Sitter hunden bekvämt och har den tillräckligt med plats?

När du monterat din cykelkorg, testa gärna att cykla en bit med en vikt motsvarande din hunds vikt i cykelkorgen så att du känner dig säker att cykla med din hund. Cykeln blir ofta lite mer vinglig, speciellt om du har cykelkorgen på styret.

Träna din hund att bli bekväm i cykelkorgen

Det är inte bara du som ska känna dig säker och bekväm med att cykla med din hund i en cykelkorg. Givetvis ska hunden också känna sig säker och det kan ta sin tid. Alla hundar reagerar olika, en del hoppar glatt upp i cykelkorgen för en cykeltur medan en del hundar inte alls är bekväma med det. Om din hund inte känner sig bekväm så kan du förslagsvis vänja din hund steg för steg med att åka med i cykelkorgen.

 1. Vänj din hund vid cykelkorgen. Låt den sitta i cykelkorgen när den står på marken.
 2. Bär runt på cykelkorgen inne eller ute med hunden sittandes i.
 3. Fäst cykelkorgen på cykeln och led cykeln en kort runda med hunden i cykelkorgen.
 4. Cykla en kort sträcka på jämnt underlag med hunden i cykelkorgen.
 5. Cykla successivt längre sträcker med några gupp här och där tills att din hund är helt bekväm i cykelkorgen.

Kom ihåg att belöna och berömma din hund vid varje steg och ha tålamod! Det kan ta lång tid för en del hundar att vänja sig och bli bekväma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *