Bästa cykelvagnen för din hund

Vill du ta med din hund ut på en cykeltur? I så fall är en cykelvagn för hundar ett bra alternativ. Det finns många modeller av cykelkärror för hundar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst lämpad för dig och din hund. Med denna artikeln hjälper vi dig att välja rätt cykelvagn!

En cykelvagn eller cykelkärra som man fäster bakom cykeln är ett smidigt sätt att ta med din hund på en cykeltur. Om din hund fortfarande är en valp, börjar bli gammal eller har hälsoproblem kan det vara svårt för hunden att hinna med att springa bredvid cykeln, då är en cykelvagn för hundar perfekt. Har du en liten hund som du vill ta med på cykelturen fungerar även en cykelkorg för hundar som man fäster antingen på styret eller på pakethållaren. Läs mer om cykelkorg för hund.

Bästa cykelvagnen för din hund

Nedan listar vi de cykelvagnar för hundar som vi tycker är bäst och som har fått höga betyg av kunderna.

De 3 bästa cykelvagnarna för hundar är:

No Limit Doggy Liner Paris de Luxe Cykelvagn


No Limit Doggy Liner Paris de Luxe cykelvagnStabil cykelvagn med smuts- och vattenavvisande TEFLON®-beläggning, aluminiumfälgar, extra skyddsbågar på sidorna och stabil fjädring i passagerarutrymmet. Perfekt för stora hundar då den maximala lasten är hela 50 kg!

För att hindra hunden från att hoppa ur vagnen ingår ett kort koppel.

 • Max belastning: Upp till 50 kg
 • Cykelkärrans vikt: 18 kg
 • Yttre mått (LxBxH): 148x90x88 cm
 • Inre mått (LxBxH): 75x56x62 cm
 • Hoppfällbar: JaSmart - Cykelvagn för Hundar och Katter


Smart cykelvagn för husdjurEn smart cykelvagn för hundar och katter som går snabbt att ställa om till en buggy genom att dragstången kopplas loss och ett extra 360° framhjul monteras. Bakaxeln är utrustad med en broms, men går endast att använda när vagnen används som buggy då man använder foten för att bromsa.

För att hindra hunden eller katten från att hoppa ur vagnen ingår ett kort koppel.

 • Max belastning: Upp till 30 kg
 • Cykelkärrans vikt: 13,4 kg
 • Yttre mått (LxBxH): 123x71x105 cm
 • Inre mått (LxBxH): 73/37 (uppe/nere)x47x55 cm
 • Hoppfällbar: JaNo Limit Doggy Liner 2 - Amsterdam


Mini Bee cykelvagn för hundPrisvärd och smidig cykelvagn för mindre hundar. Den klara gula färgen och reflexerna på cykelkärran gör att den syns klart och tydligt i trafiken.

För att hindra hunden från att hoppa ur vagnen ingår ett kort koppel.

 • Max belastning: Upp till 20 kg
 • Yttre mått (LxBxH): 109x59x73 cm
 • Inre mått (LxBxH): 60x40x50 cm
 • Hoppfällbar: JaAtt tänka på vid köp av cykelvagn för hund

Det kanske viktigaste att ta hänsyn till är storleken av cykelvagnen. Hunden eller hundarna måste ha tillräckligt med plats för en bekväm åktur. Din hund helst kunna stå, vända sig, sitta och lägga sig ner. Men samtidigt vill man inte ha en onödigt stor cykelkärra för hunden heller. Ju större den är desto klumpigare är den att cykla med, speciellt på smala passager. Små cykelkärror är också lättare att förvara, även om de flesta cykelvagnar går att fälla ihop. Vikten på själva cykelvagnen är också viktigt att ta hänsyn till. Lättare vagnar är att föredra eftersom det är mindre vikt att släpa runt på och bromssträckan blir kortare.

Cykelkärror för hundar är konstruerade för att klara av olika maxlaster. Så se till att din hunds vikt inte överstiger maxlasten av cykelvagnens!

Det finns cykelvagnar med endast ett hjul och cykelvagnar med två hjul. Fördelarna med med ett hjul är att vagnen blir smidigare vid smala passager och i höga hastigheter. Vagnen lutar i svängar precis som cykeln gör vilket innebär en mer naturlig känsla än att dra en cykelkärra med två hjul. Fördelen med två hjul är dock att att lastkapaciteten generellt är bättre. Men även att den är mer stabil i låga hastigheter än en cykelvagn med ett hjul.

En del cykelvagnar är dämpade, vilket innebär mycket bättre komfort för hunden på ojämnt underlag. Så om du planerar att cykla på grusvägar eller på ojämnt underlag så är det en bra idé med en dämpad cykelvagn med stora hjul eftersom de sväljer ojämnheter bättre.

De två vanligaste fästanordningarna av cykelvagnar för hundar är antingen vid bakhjulets axel eller på dess sadelstolpen. Många föredrar cykelkärror som fästes vid bakhjulets axel på grund av känslan när man cyklar. Men det viktigaste är att du kollar upp så att cykelvagnen passar just din cykel!

Tänk på säkerheten!

Här är några frågor du bör ställa sig inför ett köpa av cykelvagn för hundar.

 • Är den godkänd för din hunds vikt?
 • Är det ett robust fäste och går den att fästa på din cykel?
 • Sitter hunden säkert om du bromsar eller vinglar till?
 • Sitter hunden bekvämt och har den tillräckligt med plats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *